Når man skal unngå egg, bør man også unngå egg som er i mat.
Egg brukes som bindemiddel i en del matvarer.
Les alltid på pakken, slik at du vet hva varen inneholder.
Matvarer og retter som inneholder eller kan inneholde egg
• Pannekaker, lapper og vafler
• Kaker, kavring eller skonrokk produkter, pensling av brød
• Eventuelt strøkavring, Panerte retter
• Leverpostei, Majones og majonesdressinger
• Pasta med egg
• Farseretter og blandingsprodukter, f. eks pølser og medisterkaker
• Ferdiglaget mat, hel- og halvfabrikata, f. eks supper og sauser
• Bearnaisesaus, hollandaisesaus
• Gratenger, paier og puddinger, Marengs og eggehviteglassur, Is
Det er også mulig å erstatte egg med andre produkter
• Pannekaker og vafler: erstatt egget med 1 ts bakepulver og stek på vanlig måte.
• Kaker, bakverk, terter og paier: bruk butterdeig eller paideig
• Egg i bakst kan erstattes med f.eks revet ost, melk og hvetemel.
• Det finnes eggerstatninger: No Egg, Loprofin (apoteket). Eksempel på pølse uten egg i ICAs sortiment er ICAs Grillpølse, Euro Shopper Falukorv og Euroshopper Grillpølse