Når man skal holde seg unna både gluten (som finnes i hvete, spelt, bygg og rug) og hvete stivelse, kan man ikke bruke et vanlig glutenfritt kosthold. Fordi det ofte er laget på glutenfri hvete stivelse. Selv om produktet ikke inneholder gluten, vil det fortsatt være hvete der.

Mel blandinger og produkter som er merket med kun “glutenfri” inneholder som regel hvete stivelse.
Det som kalles “naturlig glutenfritt” skal være helt uten gluten og hvete.

Mat som normalt inneholder gluten og hvete Bygg, dinkel, durumhvete, gluten, vanlig havregryn, vanlig havremel, hvete, kavring, kli, makaroni, nudler, pasta, rug, sammalt hvete, semulegryn, spaghetti, spelt, triticale mm

Produkter UTEN gluten og hvete. Dette KAN du spise.
Husk å lese varedeklarasjon, da de endrer oppskrift noen ganger, slik at du er sikker på at produktet fortsatt er både gluten og hvetefritt.

– glutenfritt havreknekkebrød fra semper (gul pakke)
– Semper superknekkebrød m chia frø ( kiwi og meny)
– glutenfritt knekkebrød fra wasa  ( grønn pakke)
Bakehuset:  ferskt kjernebrød, loff,  kjernerundstykker og havrebrød
Link til Bakehuset: http://www.bakehuset.no/glutenfri/#kjernebrod 
Scher har flere typer brød og pasta
Link til Scher: https://www.schaer.com/nb-no/p/flerkorn
– Semper brød Link: https://semperglutenfritt.no/produkter/flerkornbr%C3%B8d-0  
– Orgran fiber knekkebrød, laget på fullkornsris
– Finax naturlig glutenfri frukt musli
– Soya saus: go tan soya saus
– Semper havrekaker, pepperkaker og sjokoladekaker

Gluten og hvetefrie mel blandinger

– TORO GLUTENFRI LYS MELBLANDING er en blanding av ris, bokhvete, mais stivelse, potet stivelse
– TORO GLUTENFRI FIN KAKEMIKS er en blanding av risbakemel, mais- og potet stivelse
– TORO GLUTENFRITT HAVREBRØD er en blanding av mais-, potet- og risstivelse og glutenfrie havregryn.
– JYTTEMEL er naturlig fri for gluten og melk. Det inneholder råris, bokhvete, betefiber, potetstivelse.
Finnes en rød pakke som er laget på rent teff mel.
– HOLMENS melblanding er omtrent som Jyttemel, men mildere i smaken og med mindre bokhvete.
– SEMPER MEL  grønn type.  Inneholder bla. ris, maisstivelse, sukker og en rekke E-stoffer
– CORNELLS mel blandinger. Type halvgrov inneholder : gresskarkjerner, hirseflak, risflak, amarantmel, quinoamel/flak.
– TORO lavkarbo brødmiks kan brukes (inneholder egg)
– TORO glutenfri knekkebrødmiks er uten melk, egg og gjær.
Inneholder: solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, glutenfrie havregryn, risbakemel, bokhvetemel, sukkerroefiber, potetfiber, rapsolje, salt, risstivelse

BRØD
– Lavkarbobrød miks fra funksjonell mat. Uten gluten, melk og gjær. Med solsikkefrø og gresskarkjerner Kun 1 g karbohydrat per skive!
Garbo brød som selges på SmartClub og Rema 1000, Garbo fullkorn naturlig (er uten egg, hvete, soya og melk)
– Brød fra Beto bakerier som selges på Ultra
– Schäer har helt glutenfrie brød som selges på Sunkost og Ultra.

Spis mer kjøtt og proteiner, samt salat og grønnsaker. Tenk naturlig mat uten korn

 

Brød kan lages helt uten korn

Share This: