Candida er en gjærsopp som finnes på alle slimhinnene, spesielt i tarmen.  Den er en del av vårt immunforsvar. Så lenge Candida er i balanse med våre andre bakterier, er den kun til nytte for oss.

Men hos noen får soppen litt for gode «oppvekstkår » , slik at det blir for mye av den. Denne oppblomstringen gjør at man kan bli syk og uvel. Noen av symptomene på for mye Candida kan være:
lite energi, dårlig fordøyelse, kvalme og diffuse smerter, kløe, bihuleproblemer som ikke går over, utflod og kløe nedentil mm

Er du sliten ”uten grunn”, får du kikk etter søtsaker, melk eller gjærbakst eller har helsa blitt dårligere etter en sterk antibiotika kur? Da kan det være lurt å sjekke seg for Candida sopp. Hos mange blomstrer soppen opp etter bruk av antibiotika.

Ny forskning viser at oppblomstring av sopp i tarmen kan være en reell årsak til en rekke plager. Den norske studien viser også at plagene trolig kan behandles med en diett fri for gjær og sukker, samt kosttilskudd som reduserer soppens aktivitet.

 

 

Share This: