Du kan enkelt teste deg hjemmefra, be om test kitt

Gjør maten deg syk?

Mange sykdommer og plager skyldes feil kosthold.  De fleste er ikke klar over at det kan være en sammenheng mellom de plagene de har, og maten de spiser. Hva vi blir syke av, og hva slags mat som passer oss best, er helt individuelt.  Det som er sunn mat for noen kan være rene giften for andre.

Utvikling av matintoleranse
Stadig flere av oss utvikler matintoleranse.  Forskning viser at rundt 40% har intoleranse for en eller annen matvare. Mens kun 2% har mat allergi. Derfor er det mest hensiktsmessig å teste seg for intoleranse og ikke allergi i første omgang.

Når vi utvikler intoleranse for visse matvarer, dannes det antistoffer i blodet mot denne maten. Dette gir igjen en rekke kjemiske reaksjoner, som vi vil oppleve som symptomer / ubehag. Matintoleranse kan enkelt testes i blod, via et fingerstikk. Man kan teste både voksne og barn med våre blodprøve kitt.

Symptomer på matintoleranse kan komme rett etter inntak av maten, eller inntil en uke etterpå. Hvor raskt man reagerer avhenger av immunforsvaret, hvor stort inntaket av maten har vært og hvor lenge man har gått med ubehandlet matintoleranse.

Hvorfor utvikler vi matintoleranse 
Noen av oss er født med en disposisjon for dårlig tarmhelse. Slimhinnen i tarmen vår kan være svekket pga kroniske sykdommer, medisin bruk og stress som bryter ned immunforsvaret i tarmen. Andre har et ensidig kosthold og mangel på vitaminer/mineraler. Et kosthold med sukker, raske karbohydrater og mye fett øker sjansen for å utvikle matintoleranse. Det samme gjør
p-piller, betennelsesdempende medisiner og infeksjoner.

Hvordan blir man frisk igjen ?
Ved hjelp av en enkel blodprøve ser man hvilke matvarer man danner antistoffer mot. Så kan man utarbeide et individuelt diett program. Der man unngår den maten man har hatt utslag på. Dietten følges i 3-12 mnd, avhengig av hvor kraftig intoleransen er. De fleste vil da kunne tåle maten igjen. Dietten er en enkel måte å bli frisk på, man trenger ikke unngå maten resten av livet. Om ønskelig kan vi hjelpe deg med et diett opplegg.

Plager som kan skyldes matintoleranse

  • Problemer med fordøyelsen, kvalme, luft i magen eller sure oppstøt
  • Lite energi og tiltaksløshet, tretthet etter matinntak
  • Forstoppelse, diare, gjerne vekslende
  • Vektøkning og problemer med å gå ned i vekt, overspising
  • Irritasjon, humørsvingninger og nervøsitet
  • Hud plager, eksem, utslett, kløe, kviser og uren hud
  • Smerter i muskler og ledd, fibromyalgi smerter
  • Hodepine, migrene og søvnforstyrrelser
  • Dårlig immunforsvar og stadige infeksjoner

Sjekk om du har behov for en matintoleranse test. Fyll ut Symptomsjekklisten og regn sammen poengene. Om du sender det til oss, kan vi hjelpe deg med en gratis vurdering. Lagre skjema og send det som vedlegg i mail til oss. Send til : diana@arenahelse.no 

Matintoleranse gir ofte en forsinket reaksjon, slik at man kan få plager flere dager senere.
Det er derfor vanskelig å gjette hvilken mat man har reagert på. Ta en test og få et sikkert svar. 

Få en gratis vurdering av din helsetilstand

Du er velkommen til å ta kontakt for en gratis vurdering av din helsetilstand. Skriv ned dine symptomer og plager, så får du et forslag til en behandlingsplan. Du kan også avtale en gratis konsultasjon over tlf. diana@arenahelse.no

Ta kontakt med oss

Share This: