Det er forskjell på matallergi og mat intoleranse. Ren mat allergi gir som regel en rask reaksjon og gjerne samme dag som du har spist matvaren. Man kan få magesmerter, diaré, utslett, hodepine, kløe, pustebesvær, kvalme og oppkast mm. Noen mat allergier kan være livstruende som for eksempel nøtte og skalldyr allergi, som ofte gjør at man hovner opp i slimhinnene og får problemer med pusten.  De fleste allergier er heldigvis mer plagsomme enn farlige. Man kan i utgangspunktet reagere allergisk på alle typer matvarer. Hos noen gir mat allergi kun diffuse plager, og det er ikke alltid så lett å gjette hva man har reagert på. Ved ren mat allergi, antistoff IgE, kommer plagene som regel innen 4 timer. Da allergi ofte er en akutt reaksjon. Vi kan teste deg for ren mat allergi.

Mat intoleranse er noe annet enn allergi. Ved mat intoleranse som er antistoff IgG, kan plagene komme raskt, som ved allergi, men de kan også komme mange dager etter matinntak. Det blir da vanskelig å gjette hva man har reagert på, uten å ta en test. Om du f.eks spiser noe du ikke tåler på lørdag, kan du få plager torsdag uken etter. Det sier seg selv at man da etter å ha har spist mange forskjellige matvarer i mellomtiden, ikke vil klare å gjette seg til hvilken mat man har blitt syk av.

Mat intoleranse kan være like plagsomt som en mat allergi, de fleste kan ha like symptomer. I tillegg kan mange med intoleranse få plager som lite energi, smerter i muskler og ledd, kvalme, luft i magen, sure oppstøt, vekt økning, hodepine og søvn plager. I andre land som har forsket mer på dette ser man at ca 2% av befolkningen har mat allergi, mens mer enn 40 % kan ha mat intoleranse.
For de fleste vil det derfor være mest hensiktsmessig å teste seg for mat intoleranse.
Dette kan man enkelt gjøre hjemme hos seg selv, med et kitt vi sender til deg.

Ta kontakt og bestill en gratis tlf konsultasjon og fortell oss om dine helseplager.
Så hjelper vi deg med riktig test og en behandlingsplan.

Få en gratis vurdering av din helsetilstand

Du er velkommen til å ta kontakt for en gratis vurdering av din helsetilstand. Skriv ned dine symptomer og plager, så får du et forslag til en behandlingsplan. Du kan også avtale en gratis konsultasjon over tlf. diana@arenahelse.no

Ta kontakt med oss

Share This: