Ren mat allergi gir som regel en rask reaksjon og gjerne samme dag som du har spist matvaren. Man kan få magesmerter, diaré, utslett, hodepine, kløe, pustebesvær, kvalme og oppkast mm. Noen mat allergier kan være livstruende som for eksempel nøtte og skalldyr allergi, som ofte gjør at man hovner opp i slimhinnene og får problemer med pusten.  De fleste allergier er heldigvis mer plagsomme enn farlige. Man kan i utgangspunktet reagere allergisk på alle typer matvarer. Hos noen gir mat allergi kun diffuse plager, og det er ikke alltid så lett å gjette hva man har reagert på.
Det er mer vanlig med mat intoleranse enn allergi. I andre land som har forsket mer på dette ser man at ca 2% av befolkningen har mat allergi, mens rundt 40 % kan ha en eller annen form for mat intoleranse.
Ta kontakt med oss, så anbefaler vi riktig test til deg ut fra dine plager.

 
Det er forskjell på mat allergi og mat intoleranse. Les mer om mat intoleranse

 

Hos oss kan du teste allergi mot 125 forskjellige matvarer

Du velger selv hvilke matvarer du ønsker å teste. Det mest økonomiske er å ta en pakke, der man selv velger 50 stk allergener. Om man ønsker kan man sette sammen en pakke med allergener fra pollen, dyr, miljø og matvarer.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: